salabashev3
salabashev3

press to zoom
salabashev6
salabashev6

press to zoom
salabashev5
salabashev5

press to zoom
salabashev3
salabashev3

press to zoom
1/3

Турнирът „Иван Салабашев“ ще се проведе онлайн
на 4 декември 2021 г. 

Начален час за 1. – 4. клас: 10:00,            за 5. – 12. клас: 11:00 .

Краен срок за записване и заплащане: 1 декември 2021 г.

ЗАПИСВАНЕ ЗА УЧАСТИЕ

1) попълване на формуляр за участиеЗа всеки участник въведете имейл, на който ще получите подробна информация за провеждането на състезанието.

2) заплащане на такса за участие.

Таксата за участие е 8 лв. на участник и може да се заплати:

  •  чрез банкова карта.

Във формата за плащане въведете същия имейл, който сте въвели и във формуляра за участие.
В полетата за адрес посочете трите имена, клас, град на участника.

  • чрез банков превод по сметка

ОЛИМПМАТ ЕООД

IBAN: BG73RZBB91551069648216,

BIC: RZBBBGSF,

РАЙФАЙЗЕНБАНК БЪЛГАРИЯ

Основание: трите имена на участника, клас, град

Може да заплатите повече от една такса с едно платежно. В този случай изпратете списък на участниците на mat.turnir.salabashev@gmail.com.

УКАЗАНИЯ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЕТО

След като получим формуляра за участие и таксата, ще Ви изпратим подробни указания за начина на провеждане на състезанието на имейла, посочен във формуляра за записване.

Моля, проверявайте и в папка спам/junk. Ако не сте получили имейл с указания до 14:00 ч. на 3 декември (петък), пишете веднага на

mat.turnir.salabashev@gmail.com

Ще отговорим на всички, дори и късно вечерта след края на работното време. Не чакайте до събота преди състезанието, за да ни съобщите, че не сте получили указания, тъй като  няма да има време тепърва да се регистрирате в платформата за участие.

Турнирът се провежда от секциите на Съюза на математиците в България по места под егидата на РИО на МОН и е предназначен за ученици от 1. до 12. клас.

Времето за работа е 60 минути за
1. клас и 120 минути за останалите класове.

Състезателните теми са за 1., 2., 3., 4., 5., 6., 7. клас, обща тема за 8. и 9. клас и обща тема за 10., 11. и 12. клас.

Задачите от 1. до 10. са с избираем отговор, а задачите от 11. до 15. – със свободен отговор. 

За Турнира

Математическият турнир "Иван Салабашев" се провежда за първи път през 1992 година. Основател на Турнира е Евтим Кънчев - изтъкнат деятел на Съюза на математиците в България и дългогодишен председател на секцията на СМБ в гр. Стара Загора. Благодарение на неговия ентусиазъм и организаторски способности, Турнирът бързо печели популярност в гр. Стара Загора и в региона.

От десет години турнирът се провежда и в други региони на страната. Поради атрактивния характер на предлаганите задачи, той е едно от най-популярните състезания по математика за ученици в България. 

Списание Математика

В ход е кампанията за абонамент за списание Математика. 

Списанието публикува примерни тестове за приемни изпити след 4. и 7. клас, за НВО след 10 клас и за ДЗИ, примерни теми за кандидат-студентски изпити, както и актуална информация за математически състезания и материали за извънкласна подготовка.